tiistai 27. kesäkuuta 2017

Ilma on kolea ja kostea, joten mikään ei estä meikäläistä leipomasta. Tein sitten Kaura-raparperipaistoksen.

Ja ei kun kitkemään pihalle kovasti rönsyilevää raparperipuskaa.
Nyt tuo herkku on vielä ihan parhaimmillaan, sitä täytynee käyttää hyväkseen.
Tämä paistos on konstailematon ja nopea valmistaa, ellei laske kypsymisaikaa mukaan.


Kauramuropohja:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta


Täyte:

  • 1 l raparperia paloiteltuna
  • 1 rkl kanelia
  • 1 dl sokeria

Pinnalle:

  • 1 tlk rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa


1.     Valmista pohja. Eli vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita voivaahdon joukkoon tasaiseksi taikinaksi.Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.

2:     Valmista täyte. Paloittele raparperi pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon kaneli ja sokerit. Levitä seos taikinapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

3.     Valmista kuorrute. Yhdistä rahka, kananmuna ja sokerit keskenään ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kerma ja sekoita. Kaada kuorrute raparperin pinnalle reunoja myöten.
Paista raparperipaistos uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes kuorrute on täysin hyytynyt.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.