Raparperi on vaan niin hyvää !!!!
Tulee tehtyä taas hulvattoman paljon erilaisia piiraita, paistoksia, mehuja ja hilloja. Nyt kävi verottaja ensimmäistä kertaa pensaassa ottamassa omansa ja leipoi raparperi-mustikkapaistosta.
Ohjeesta tulee yksi torttu.
Raparperitorttu:
Pohja:
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada piirasvuokaan.
Paista torttu uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes täyte on
hyytynyt.
Mustikat voisi korvata loistavasti puolukoilla, koska kuorrutus on täyteläinen ja makeahko.
Tulee tehtyä taas hulvattoman paljon erilaisia piiraita, paistoksia, mehuja ja hilloja. Nyt kävi verottaja ensimmäistä kertaa pensaassa ottamassa omansa ja leipoi raparperi-mustikkapaistosta.
Ohjeesta tulee yksi torttu.
Raparperitorttu:
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 l raparperia
½ dl sokeria
2 tl kanelia
2 dl mustikoita tai pensasmustikoita
Hyydyke:
1 prk smetanaa tai creme fraichea
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille (halk.noin 20-25 cm) .
3. Paloittele raparperit ja sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Levitä raparperiseos pohjan
päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele mustikat pintaan.4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada piirasvuokaan.
Paista torttu uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes täyte on
hyytynyt.
Mustikat voisi korvata loistavasti puolukoilla, koska kuorrutus on täyteläinen ja makeahko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti