Raparperiin koukussa pitkän tauon jälkeen.
Eihän tästä yhdellä pienellä paistoksella selviä, kiintiö on saatava täyteen.
Joten leivoin ihan koko pellillisen kerralla.
Raparperipiirakka:
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Pinnalle:
1- 1 ½ l raparperinpaloja
2 tl kanelia
1 dl sokeria
- Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita munavaahtoon.
Sekoita kerma lopuksi taikinaan ja sekoita.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sekoita raparperinpalat, kaneli ja sokeri keskenään ja levitä seos taikinan päälle tasaiseksi
kerrokseksi.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
Piirakka menee loistavasti ihan näinkin, mutta tein silti pinnalle tomusokerista ja vedestä kuorrutetta.
Eli tomusokeria noin 1 ½ dl ja vettä vain sen verran, että kuorrutteesta tulee hieman juoksevaa ja tasaista.
Eihän tästä yhdellä pienellä paistoksella selviä, kiintiö on saatava täyteen.
Joten leivoin ihan koko pellillisen kerralla.
Raparperipiirakka:
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Pinnalle:
1- 1 ½ l raparperinpaloja
2 tl kanelia
1 dl sokeria
- Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita munavaahtoon.
Sekoita kerma lopuksi taikinaan ja sekoita.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sekoita raparperinpalat, kaneli ja sokeri keskenään ja levitä seos taikinan päälle tasaiseksi
kerrokseksi.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
Piirakka menee loistavasti ihan näinkin, mutta tein silti pinnalle tomusokerista ja vedestä kuorrutetta.
Eli tomusokeria noin 1 ½ dl ja vettä vain sen verran, että kuorrutteesta tulee hieman juoksevaa ja tasaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti