torstai 8. kesäkuuta 2017

Kuinka ollakkaan, raparperipaistosta. . . .

Raparperiin koukussa pitkän tauon jälkeen.
Eihän tästä yhdellä pienellä paistoksella selviä, kiintiö on saatava täyteen.
Joten leivoin ihan koko pellillisen kerralla.


Raparperipiirakka:

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

Pinnalle:

1- 1 ½ l raparperinpaloja
2 tl kanelia
1 dl  sokeria

-     Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita munavaahtoon.
      Sekoita kerma lopuksi taikinaan ja sekoita.

-     Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
      Sekoita raparperinpalat, kaneli ja sokeri keskenään ja levitä seos taikinan päälle tasaiseksi 
      kerrokseksi.

-    Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
     
Piirakka menee loistavasti ihan näinkin, mutta tein silti pinnalle tomusokerista ja vedestä kuorrutetta.

Eli tomusokeria noin 1 ½ dl ja vettä vain sen verran, että kuorrutteesta tulee hieman juoksevaa ja tasaista.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.