tiistai 30. toukokuuta 2017

Kuningatartosca ja pakkasmarjoille käyttöä ennen uusien marjojen kypsymistä.

Vadelmat ja mustikat pakastimesta parempaan käyttöön ja leipomaan.
Meillä perheenpää sanoi, ettei lähde kanssani marjaan syksyllä, ellei pakastimesta ole häipynyt rutkasti tavaraa. 
Koska marjat ja mantelit ovat meikäläisen mieleen, tämä oli ihan loistava resepti tehdä pientä hyvää ja nopeasti.
Eli vadelmia, mustikoita ja toscakuorrutetta muropohjalla. Käytin irtopohjaista kakkuvuokaa, mutta piirasvuoka olisi käynyt myös loistavasti tarkoitukseen.



Muropohja:


75 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja

1.     Sekoita voi, sokeri, kananmuna ja jauhot monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin 22cm; kokoiseen irtopohjavuokaan.



Täytteeksi:

300 g vadelmia ja mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

1.     Sekoita perunajauhot ja sokeri marjojen joukkoon.
Levitä marjaseos taikinapohjan pinnalle tasaiseksi kerrokseksi ja valmista tosca.



Mantelikuorrute:

125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa ja yksi valkuainen
150 g mantelilastuja
2 rkl kuohukermaa


1.     Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat vaahdoksi.
Lisää munavaahto ja kerma voivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi mantelilastut.

2.     Levitä mantelikuorrute marjojen pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 45 minuuttia.

3.     Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.