sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Jotenkin se aurinko ja pienoinen lämpökin innoittaa :))

Ulos on päästävä ja keittiöstä hyvää ja helpolla, Mielellään vielä kesäistä ja raikasta.
Lempeä maitokiisseli vaniljalla maustettuna ja raikas muttei yltiömakea mansikka- tai vadelmakiisseli kaveriksi.
Pakastinta tyhjäksi ja viime kesäiset marjat käyttöön.



Resepti 4:lle :

Maitokiisseli :


  • 5 dl punaista maitoa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl maissijauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ rkl hienoa sokeria

1.  Mittaa maitokiisselin ainekset kattilaan, paitsi vaniljasokeri.  Kuumenna kiisseli sekoittaen kokoajan, kunnes kiisseli sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita vaniljasokeri joukkoon.
Jaa kiisseli annosmaljoihin ja sirottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.

2.  Valmista marjakiisseli ja kaada lopuksi maitokiisselin päälle. 
     Jäähdytä.


Vadelma- tai mansikkakiisseli :

  • 4 dl vadelma- tai mansikkamehua
  • (sokeria riippuen mehun makeudesta)
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 300 g mansikoita tai vadelmia

1.  Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan paitsi marjat.
Kuumenna kiisseli kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja kirkastuu.

2.  Ota kattila liedeltä ja lisää lopuksi marjat kiisselin joukkoon.
Jos mehu on hapanta, lisää joukkoon sokeria makeuttamaan. Monesti pakastetut marjat on sen verran happamia, että makeutta tarvitaan.

3.  Tasaa marjakiisseli maitokiisselin pinnalle ja jäähdytä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.