sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Appelsiini-colakastike lihalle.

 Tulee eittämättä mieleen Lidlin mainos, jossa kehotetaan elämään kuin viimeistä kesäpäivää.
Grilli on pesty jo ajat sitten, mutta suomen säät eivät ole suosineet grillaajaa. Äitienpäivänä paleltiin ulkosalla jo kahvien merkeissä ja se riitti silloin.

Joskus vaan perinteiset maut ja yksinkertaisuus vie voiton. Grillailtiin possun sisäfilettä ja tehtiin appelsiini-colakastike possulle kaveriksi. Oli ihan loistava pari. Varsinkin kun possussa oli jo perus suola ja pippuri mausteena ja pintaa valeltiin appelsiini-colakastikkeella grillauksen aikana.




Appelsiini-colakastike:


  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaatteja kuutioina
  • 2-3 rkl appelsiinimarmeladia
  • 4 dl coca colaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • ripaus chilirouhetta

1.     Pilko sipulit,tomaatit ja valkosipulinkynnet kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin ½ tuntia, tai kunnes kasvikset ovat täysin hajoamispisteessä.

2.     Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Huom. Kastikkeesta tulee sakeaa, joten halutessasi ohenna kastiketta coca colalla. Tarkista maku. 
Makeutta on helppo lisätä hunajalla ja tulisuutta chilillä. Jos suolaa kaipaa, soijaa on helppo lisätä.

3.     Kastike sopii loistavasti grillattavan lihan valeluun grillauksen aikana ja tarjoiltaessa kastikkeeksi. Loistava kastike possulle ja broilerille.     






Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.