Sitruunavaahto.
Tarvikkeet:
3 keltuaista
1 dl sokeria
1 sitruunankuori ja mehu
1 dl kuohukermaa
3 valkuaista
5 liivatelehteä
1. Siirrä liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Jos valmistat jälkkärin kulhoon, josta sitä ei enää kumota tarjolle, voit vähentää liivatteen määrää parilla kappaleella.
2. Vispaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten sitruunankuori-ja mehu joukkoon.
3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi.
4. Liota liivatelehdet tilkassa kuumaa maitoa tai kermaa ja lisää munavaahtoon sekoitellen tasaisesti. Lisää sitten kermavaahto käännellen joukkoon hellästi ja lopuksi valkuaisvaahto.
Sekoita hellästi mutta hyvin, jotta seos saa tasaisen rakenteen.
5. Kaada vaahto tarjoulukulhoon ja anna hyytyä pari tuntia.
6. Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.
3 keltuaista
1 dl sokeria
1 sitruunankuori ja mehu
1 dl kuohukermaa
3 valkuaista
5 liivatelehteä
1. Siirrä liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Jos valmistat jälkkärin kulhoon, josta sitä ei enää kumota tarjolle, voit vähentää liivatteen määrää parilla kappaleella.
2. Vispaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten sitruunankuori-ja mehu joukkoon.
3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi.
4. Liota liivatelehdet tilkassa kuumaa maitoa tai kermaa ja lisää munavaahtoon sekoitellen tasaisesti. Lisää sitten kermavaahto käännellen joukkoon hellästi ja lopuksi valkuaisvaahto.
Sekoita hellästi mutta hyvin, jotta seos saa tasaisen rakenteen.
5. Kaada vaahto tarjoulukulhoon ja anna hyytyä pari tuntia.
6. Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti