tiistai 4. heinäkuuta 2017

Aamukaffeet ja pannarit kesäloman kunniaksi pihalle. Satoi tai paistoi :))

Hetki sitten saimme ulos rakenneltua oman keittiön. Joten keleistä riippumatta, vaikka toppatakki päälle ja kahvit on saatava nauttia ulkosalla. -jonkin sortin hulluutta kaiketi.

Tein pannukakusta sellaisen ahvenanmaalaisen pannarin, johon laitettiin riisipuuroa ja kardemummaa. 
Ohjeesta saa yhden pellillisen tai pariin torttuvuokaan sopivan määrän. Kaveriksi hilloa, kermaa ja jäätelöä.

Pannari oli muuten loistava grillin ritilällä myöhemminkin lämmitettynä.( Tietysti jos sitä sattuu jäämään)  Grillistä pannariin sai rapeat reunat.


Tarvikkeet:


  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 6 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa jauhettuna
  • 600 g riisipuuroa
  • voita pellin tai vuokien voiteluun

1.     Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää maito sekä vehnäjauhot ja sekoita 

         tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kardemumma,vaniljasokeri ja riisipuuro.

2.     Anna taikinan tasaantua kylmässä puolisen tuntia. Voitele uunipelti tai kaksi pienempää 
        vuokaa  ( esim.torttuvuokaa).  Paista pannari 225-asteessa uunin keskitasolla noin 25-30
        minuuttia.

3.     Pannari on ihan parhaimmillaan, kun se  tarjotaan lämpimänä, muttei ihan suoraan 
        uunista, jolloin se on hyytynyt ja hieman jämäköitynyt paiston jälkeen.

4.    Kamuiksi kelpaa loistavasti jäätelö, marjat ja hillot, kermavaahto ja hyvä seura :))


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.