tiistai 18. heinäkuuta 2017

Täytetyt tomaatit.

Meidän paikallisessa marketissa myydään ns."toisenlaisia tomaatteja". Eli ihan suomeksi 2.luokan tomaatteja, joissa koko ja näkö vähän vaihtelee.  Mutta sehän ei haittaa näin kokin kannalta ollenkaan, vaan on ihan loistava ajatus.

Tänään tarjolla oli todella suuria tomaatteja, joten ei tarvinnut miettiä mihin niitä käyttäisin.
Joten tein mausteisemman perunasalaatin, jonka maustamisessa käytin jalopenoa, kaprista, smetanaa ja juustoraastetta. Lisäsin siis eiliset keitetyt perunat ja muutaman grillatun broilerin sisäfileenkin. Eli tuli todella edulliset ja hyvät tomskut.


Meillä oli 8 suurta tomaattia käytettävissä. Täytettä jäi hieman yli, joten laitoin ylimääräisen täytteen erilliseen kulhoon ja hieman juustoraastetta pintaan. Kuorrutus samalla paistolla tomskujen kanssa ja hyvä lisäke oli siinä.

Täytteeseen:

8-10 suurta tomaattia
400 g keitettyjä perunoita
1 pieni prk kapriksia
2 rkl jalopenoja kuutioina
2 sipulia kuutioina
2 tomaatin sisältö
suolaa ja valkopippuria
1 prk smetanaa
1 dl juustoraastetta täytteeseen
1 dl juustoraastetta kuorrutukseen


1.      Paloittele perunat, sipulit ja jalopenot pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Jos jääkaappiisi on jäänyt edellisestä ruuasta kypsää lihaa, kinkkua, kanaa jne. voisit lisätä niitä täytteeseen loistavasti.

2.     Käsittele tomaatit.
Leikkaa tomaatista lakki pois ja koverra sisältö ulos. Täytä tomaatit ja lisää juustoraastetta vielä tomaattien pinnalle ennen grillausta tai uunissa kuorruttamista.
Jos valmistat tomaatit uunissa, hyvä lämpötila on 225-astetta ja noin 15-20 minuuttia.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.