maanantai 17. heinäkuuta 2017

Cointreaukirsikoita.

Makeita ja raikkaan sitruunaisia kirsikoita.
Kakkuun, leivontaan, jälkkäreihin ja super hyvä letuille.
Kirsikkahillokkeen maustaa raastettu sitruunankuori ja cointreau.


    Vuosi sitten valmistin vaniljalla maustettua kirsikkahilloketta ja se hupeni parempiin suihin liiankin nopeasti. Mitään ei sitten jäänytkään jäljelle enää syksyksi ja talveksi.
Niimpä viisastuneena "tämä" lähtee kaupoille tarjousta etsimään ja viettää aikaa herkkujen parissa. 

   Marketeissa pyöriessä harvemmin osuu silmään erilaisia kirsikka tuotteita, aivan liian vähän.
Meikäläinen kun on hieman sellainen "kirsikkahullu" ja voisi nautiskella noista herkuista useamminkin kuin vain sesonkiaikana :) .  


Resepti:

  • 800 g kivettömiä kirsikoita
  • ½ dl vettä
  • 1 sitruunan raastettukuori
  • 250 g hillosokeria
  • ½ dl cointreauta


1.      Poista kirsikoista kivet ja kannat. Pese ja raasta sitruuna.
         Siirrä kirsikat, raastettu sitruuna ja vesi kattilaan. Kuumenna seos hyvin välillä sekoitellen.

2.      Lisää kattilaan hillosokeri ja kiehuta vielä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
         Muista sekoitella välillä.

3.      Ota hilloke liedeltä ja jäähdytä. Lisää lopuksi cointreau.
         Jos haluat varastoida hillokkeen myöhäisempää käyttöä ajatellen, siirrä hillo steriloituihin 
         purkkeihin ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.