tiistai 1. elokuuta 2017

Ensimmäiset mustikat saalistettu !!

Eli ensimmäinen reissu metsään on tehty ja saalis ei ollut suuri, mutta makuun päästiin.
Jostain syystä mustikka sato näyttää meidän suunnalla olevan hyvinkin pieni ja kävellä saimme saalista saadaksemme.
Leivoimme pieniä mustikkapaistoksia iltakahville ja kyllä olikin hyviä vaniljajäätelön kanssa.
Murotaikina valmistui nopeasti ja mustikoille hieman sokeria ja perunajauhoja ja se oli siinä.


Ohjeesta saadaan 7-10 annosta vuokien koosta riippuen.

 Murotaikina:

150 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

1.    Vaahdota voi ja sokeri. 
Vispaa kananmuna joukkoon.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahtoon.

Mustikkatäyte:

1 l tuoreita mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

1.     Sekoita sokeri ja perunajauhot mustikoihin.

2.     Jaa mustikat pieniin uunivuokiin ja leivo murotaikinasta pienet kannet vuokien päälle.
Pistele haarukalla muutama reikä taikinan pinnalle ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

3.     Tarjoa mustikkapaistokset hieman lämpöisenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.