sunnuntai 13. elokuuta 2017

Jogurttia, chiaa ja mustikkaa aamupalaksi. Eli vitamiinit ainakin kohdillaan, jos vielä vaihtaa tavallisen sokerin hunajaksi.

Kerkesimpä käydä metsässä lauantaina ennen kuin alkoi raju ukonilma ja myräkkä.
Joten sain valmisteltua mustikasta loistavan ja täyttävän aamupalan chiansiemenillä höystettynä.


Meikäläisellä tuo aamupalan syöminen on ollut hieman opettelun alla. Jotenkin on ollut helppo lähteä töihin pelkällä kahvilla.
Nyt ei pelkkä kahvi enää riitä, kun tarkoituksena olisi opetella näin aikuisiällä syömään terveellisesti ja hyvin.

Chia-mustikkajogurtti osottautui hyväksi vaihtoehdoksi. Siinä on vitamiinit kohdillaan ja hyvinkin täyttävää. Ainoastaan pienenä miinuksena on se, että chiansiemenet täytyy muistaa turvottaa ennen nauttimista. Eli valmistus hieman ennakoidusti.

Tarvitset:


  • 1 kg kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl chiansiemeniä
  • 1 dl sokeria tai terveellisempänä vaihtoehtona hunajaa
  • 3 dl tuoreita mustikoita 
      Mustikoita myös jogurtin väliin kerroksittain.


1.     Sekoita jogurttiin edellisenä päivänä chiansiemenet ja sokeri / hunaja.

2.     Lisää seuraavana päivänä mustikat paseerattuna tai kokonaisena.

3.     Kokoa tarjolle kerroksittain jogurttia ja tuoreita mustikoita.
        Näin on tarjolla omegat ja muut vitamiinit helposti :)









Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.