lauantai 19. elokuuta 2017

Karhunvatukkaa, mustikkaa ja mansikkaa. Vaniljaa unohtamatta.

Niin kauan kuin näitä herkkuja vain on saatavilla, niin nautiskella täytyy täysin palkein.
Joitakin marjoja meilläkin täytyy ostaa, koska omasta pihasta ei tänä vuonna ihan kaikkea ole saanut.
Karhunvatukkaa, vattuja, mustikkaa ja mansikkaa. Pohjalla vaniljakiisseliä ja omana makeuttajanaan pinnalla vielä hieman kinuskikastiketta.


 Vaniljakiisseli :


  • 1 l punaista maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl maissijauhoja ja ½ dl maitoa suurustukseen
  • 3 tl vaniljasokeria

Lisänä :

  • n. 1 L erilaisia kauden marjoja
  • 1 dl kinuskikastiketta

1.    Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvan kuumaksi ja lisää joukkoon maissisuuruste, joka on sekoitettu tilkkaan maitoa. Kuumenna sekoitellen kokoajan pohjaan palamisen ja kuohumisen estämiseksi. Kun kiisseli sakenee, ota kattila liedeltä ja jäähdytä.

2.     Jäähdytä kiisseliä hieman ja sekoita vaniljasokeri joukkoon. Siirrä tarjoiluastiaan ja jäähdytä kunnolla.

3.     Perkaa ja paloittele suuremmat marjat. Lisää marjat kiisselin pinnalle ja levitä kinuskikastike viimeiseksi marjojen päälle.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.