torstai 3. elokuuta 2017

Mustikkaisia kuppikakkuja.

Nyt täytyy takoa, kun rauta on kuuma. 
Mustikkamuffinsseja kuningatartuorejuustolla hunnutettuna.
Reseptistä saadaan 12 suurta muffinssia ja pieniin vuokiin tehtynä hieman enemmän.


Ja mikä parasta, valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise ja kuorrutteen tekee samalla kun leivonnaiset jäähtyvät.

Reseptiikka:


  • 200 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa
  • 200 g mustikoita


Täytteeseen

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sokeria
  • 1 rs kuningatartuorejuustoa
  • mustikoita koristeluun

1.     Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen,

2.     Yhdistä kaikki jauheet keskenään. Sekoita maito ja jauhot vuorotellen taikinaan sekoittaen hellästi tasaiseksi.

3.     Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteessa noin 15-20 minuuttia uunista riippuen. Jäähdytä ja valmista sillä välin kuorrute.

4.     Mittaa kulhoon kuohukerma, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja lisää lopuksi tuorejuusto. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien pinnalle ja koristele mustikoilla.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.