maanantai 21. syyskuuta 2015

Puolukkavanukas, joka on saanut kaverikseen pienen terästyksen.

Ohjeesta saadaan 8-10 annosta valmistettuna pieniin vuokiin.
Liivatteen määrä on sellainen, että vanukkaan voi valmistaa myös kumottavaksi.
Vahvan puolukkainen maku, jonka pehmentää vaniljalla maustettu kermavaahto.


Puolukkakastike:

  • 6 dl puolukkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl marjalikööriä tai kirchiä

- Soseuta puolukat ja lisää joukkoon sokeri ja likööri.
- Tästä kastikkeesta osa menee vanukkaaseen ja loput kastikkeeksi valmiille vanukkaalle.


Puolukkavanukas:

  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2.5 dl puolukkakastiketta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatelehteä

  1. Siirrä liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen   (noin 5 minuuttia)
  2. Vispaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita joukkoon puolukkakastike.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri.
  5. Yhdistä vaahdot keskenään hellästi sekoittaen.
  6. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa maitoa tai kermaa ja sekoita vanukasmassaan, kokoajan varovaisesti kaataen ja kokoajan sekoittaen.
  7. Kaada vanukasmassa välittömästi laseihin tai muotteihin.
  8. Jos valmistat vanukkaan kumottavaksi, muista kastaa muotti hetkeksi kuumaan veteen. Näin vanukas irtoaa muotistaan ehjänä ja siistinä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.