Makeuttajana käytin ruokokidesokeria, joka sopii tosi hyvin puolukalle,raparperille ja ompulle.
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 1½ dl ruokokidesokeria
- ½ dl kermaa
- 100 g voita sulatettuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 500 g puolukoita
- Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahdon joukkoon vähissä erissä sekoittaen kerma ja voisula.
- Sekoita keskenään leivinjauhe,vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää viimeiseksi joukkoon puolukat.Sekoita.
- Levitä taikina laakeaan piirakkavuokaan. ( halkaisija noin 20 cm )
- Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
- Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja paista piirakkaa vielä noin 55-60 minuuttia.
- Tarjoa vaniljakermavaahdon kanssa.
Kyorrute:
- 1 kananmuna
- 120 g smetanaa
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Vispaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja smetana.
- Levitä kuorrute osaksi paistetun piiraan pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti