keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Broileria,kanttarelleja ja härkäpapuja.

Tähän pataan on koottu sienireissun saldoa, vihanneksia omasta maasta ja pientä terästystä.
Viini ei ole välttämätön elementti kastikkeessa, mutta antaa todella mukavan säväyksen kermapohjaiseen kastikkeeseen.

Terästetty broileripata.


Tarvikkeet:
  • 450 g broilerin sisäfilettä  (yrtti-valkosipulimarinadissa hk;n )
  • nokare voita ja 1 rkl öljyä paistoon
  • 300 g kanttarelleja
  • 200 g härkäpapuja
  • 1 sipuli
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl tinjamia
  • ½ - 1 dl marsalaa tai madeiraa
  • 4 dl kuohukermaa


  1. Pilko härkäpavut muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti.
  2. Paloittele kanttarellit ja sipuli rouhean kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna laakeassa kasarissa öljy ja voi.
  4. Ruskista broilerit. Lisää joukkoon vihannekset ja paista seosta muutama minuutti, jotta vihannekset hieman pehmenevät.
  5. Lisää mausteet, viini ja kerma.
  6. Kiehauta kastike.
  7. Tarjoile riisin tai perunoiden kera.


Ei kommentteja: