tiistai 29. syyskuuta 2015

Kotitekoinen makusiirappi.Vaniljainen puolukkasiirappi

Käytän tätä siirappia juomiin ja jälkiruokiin.
Vanilja antaa kivan vivahteen siirappiin. Ja säilyvyys on loistava.


Tarvikkeet:


  • 1 l puolukoita
  • 1 l vettä
  • 1 kg sokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • (½ tl atamonia)

Valmistus on helppo ja ainekset yksinkertaiset.
Kattilaan mitataan kaikki ainekset paisti atamon.Myös vaniljatanko halkaistuna.
Keitellään miedolla lämmöllä siirappimaiseksi, eli noin 1/5 nesteestä pois.
Kaavitaan lopuksi vielä kaikki siemenet vaniljatangosta siirapin joukkoon ja siivilöidään siirappi.
Jos haluat säilyttää siirappia pitempään tehden suuremman määrän, lisää lopuksi atamon joukkoon.
Säilyy siirappi jo muutenkin suuren sokerimäärän johdosta, mutta itse olen vielä varmistanut asian.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.