Tähän ohjeeseen käytin kurkkuja 6 kiloa, joten määrä on reilu ja riittää pitemmäksikin aikaa.
Salaatti on sakea hillosokerin ansiosta.
Reseptiikka:
- 6 kg avomaankurkkuja pieninä kuutioina
 - 1 kg tuoretta sipulia pieninä kuutioina
 - 2 valkosipulinkynttä kuutioina
 - 2 nippua tilliä hienonnettuna
 
Liemeen:
- 1,2 l vettä
 - 1,2 l väkiviinaetikkaa
 - 1,6 kg hillosokeria
 - 4 rkl suolaa
 - 4 rkl sinapinsiemeniä
 - 2 rkl mietoa chilirouhetta
 - 1 rkl kurkumaa
 
- Kuutioi kaikki vihannekset ihan pieniksi kuutioiksi.
 - Mittaa kattilaan kaikki liemiainekset.
 - Kiehauta liemi kertaalleen.
 - Lisää kuumaan liemeen vihannekset ja keitä noin 10 minuuttia.
 - Siirrä valmis ja kuuma kurkkusalaatti desinfioituihin säilykepurkkeihin ja sulje kansi välittömästi.
 - Anna salaatin maustua rauhassa muutama päivä ja herkku on valmis nautittavaksi.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti