lauantai 19. syyskuuta 2015

Kurkkusalaatti. Todella herkullinen kurkkusalaatti.

Viimeiset avomaankurkut saivat kyytiä, kun oli vuorossa kurkkusalaatin valmistus.
Tähän ohjeeseen käytin kurkkuja 6 kiloa, joten määrä on reilu ja riittää pitemmäksikin aikaa.
Salaatti on sakea hillosokerin ansiosta.


Reseptiikka:
  • 6 kg avomaankurkkuja pieninä kuutioina
  • 1 kg tuoretta sipulia pieninä kuutioina
  • 2 valkosipulinkynttä kuutioina
  • 2 nippua tilliä hienonnettuna

Liemeen:
  • 1,2 l vettä
  • 1,2 l väkiviinaetikkaa
  • 1,6 kg hillosokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 4 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 rkl mietoa chilirouhetta
  • 1 rkl kurkumaa

  1. Kuutioi kaikki vihannekset ihan pieniksi kuutioiksi.
  2. Mittaa kattilaan kaikki liemiainekset.
  3. Kiehauta liemi kertaalleen.
  4. Lisää kuumaan liemeen vihannekset ja keitä noin 10 minuuttia.
  5. Siirrä valmis ja kuuma kurkkusalaatti desinfioituihin säilykepurkkeihin ja sulje kansi välittömästi.
  6. Anna salaatin maustua rauhassa muutama päivä ja herkku on valmis nautittavaksi.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.