Tähän ohjeeseen käytin kurkkuja 6 kiloa, joten määrä on reilu ja riittää pitemmäksikin aikaa.
Salaatti on sakea hillosokerin ansiosta.
Reseptiikka:
- 6 kg avomaankurkkuja pieninä kuutioina
- 1 kg tuoretta sipulia pieninä kuutioina
- 2 valkosipulinkynttä kuutioina
- 2 nippua tilliä hienonnettuna
Liemeen:
- 1,2 l vettä
- 1,2 l väkiviinaetikkaa
- 1,6 kg hillosokeria
- 4 rkl suolaa
- 4 rkl sinapinsiemeniä
- 2 rkl mietoa chilirouhetta
- 1 rkl kurkumaa
- Kuutioi kaikki vihannekset ihan pieniksi kuutioiksi.
- Mittaa kattilaan kaikki liemiainekset.
- Kiehauta liemi kertaalleen.
- Lisää kuumaan liemeen vihannekset ja keitä noin 10 minuuttia.
- Siirrä valmis ja kuuma kurkkusalaatti desinfioituihin säilykepurkkeihin ja sulje kansi välittömästi.
- Anna salaatin maustua rauhassa muutama päivä ja herkku on valmis nautittavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti