Hieman makeutta lasagne sai hunajasta.
Kun oli aikaa, tein lasagnelevyt itse ja käytin taikinassa raastettua punajuurta. Mutta kaupasta saa ihan hyvät lasagnelevyt tähän tarkoitukseen.
Lasagnelevyt:
- 4 ½ dl durumvehnäjauhoja
- 1 rkl raastettua punajuurta
- 1 ½ dl vettä
- 2 tl öljyä
- 1 tl suolaa
- Mittaa vehnäjauhot kulhoon.
- Yhdistä pienessä kulhossa raastettu punajuuri,suola,öljy ja vesi.
- Tee jauhoihin keskelle kolo ja kaada punajuuriseos keskelle.
- Ala vaivata taikinaa kulhon keskeltä ulospäin ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia,jotta siitä saadaan kimmoisa.
- Kauli taikina pöydällä ohuiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä tai valmista levyt pastakoneella.
- Tästä taikinasta saadaan noin 20 kpl levyjä,
Kastike:
- 2 porkkanaa raasteena
- 1 sipuli suikaleina
- 1-2 punajuurta raastettuna
- 1 paprika ohuina suikaleina
- 25-30 g voita
- 1 rkl öljyä
- 1-1½ ti suolaa
- ½ tl valkopippuria jauhettuna
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 kpl Valion aurajuustoa
- 1 dl juustoraastetta
- Raasta ja suikaloi vihannekset.
- Kuumenna kasarissa voi ja öljy.
- Lisää kasvikset kasariin ja kuullota muutama minuutti, jotta kasvikset hieman pehmenevät.
- Mausta kasvikset ja sekoita joukkoon myös hunaja.
- Lisää vehnäjauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Mittaa vesi kasvisten joukkoon ja sekoita. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää kerma ja aurajuusto murennettuna joukkoon.
- Kiehauta ja ota kastike pois liedeltä.
- Voitele paistovuoka öljyllä tai voilla. ( koko noin 20X30 cm )
- Aloita vuoan kokoaminen lasagnelevyillä. Pohjaan menee noin 5 levyä.
- Levitä seuraavaksi kerros kastiketta ja taas päälle toinen kerros lasagnelevyjä, kunnes kaikki kastike ja levyt on käytetty.
- Pinnalle kannattaa jättää kastiketta sen verran että lasagnelevyt peittyvät hyvin ja lisätä viimeiseksi kerrokseksi juustoraastetta.
- Paista lasagnea 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jos käytät valmiita lasagnelevyjä, paistoaika on huomattavasti pitempi kuin tuorepastan.
Punajuuri-aurajuustokastike on todella hyvänmakuinen kastike, vaikka ulkonäkö ei kovin ylevä ole.
Täytyy myöntää, että tämän herkun kannalta lasagnelevyjen valmistus on kaikkein työläin.
Eli, ei kannata jättää lasagnea tekemättä sen vuoksi ettei jaksa tehdä levyjä. Kipaisu kauppaan ja paketti mukaan. Se on siinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti