sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Pieni jälkiruoka valmiiksi pakastimeen odottelemaan.

Toiveissa tietenkin loistavan lämmin ja aurinkoinen kevät ja kesä, jolloin olis mukava naatiskella kahveet ja jäätelöt terassilla kaikessa rauhassa.
Mä otinkin sitten varaslähdön ja tein pakastimeen suklaasorbetin valmiiksi. 
Tämä suklaasorbetti on hieman kevyempi versio ja laktoositon, koska ystäväpiirissä on usein maidottomia tai laktoosittomia kavereita.


 Ihan nopea juttuhan tämä jälkkäri ei ole valmistumaan, kun jäädyttäminen ja sekoittaminen kestää muutaman tunnin.
Itse en käyttänyt jäätelökonetta, vaan sekoittelin muutaman kerran pakastuksen yhteydessä seoksen sähkövatkaimella kuohkeaksi.


Suklaasorbetti:

  • 250 g tummaa suklaata
  • 5 dl vettä
  • 200 g sokeria


  1. Aloita keittämällä sokerista ja vedestä sokeriliemi.
  2. Sulata  suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa sokeriliemeen ja vispaa huoneenlämpöiseksi.
  3. Siirrä sorbetti massa jäähtyneenä pakastimeen.
  4. Kun seos on jäätymäisillään, vispaa se uudelleen vaahdoksi ja jäädytä uudelleen. Toista tämä muutama kerta, kunnes sorbetti on tasaista ja paksua.



Seesamituile:

  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunankuorta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 valkuainen
  • 25 g voita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

  1. Yhdistä vaniljasokeri,sitruunankuori, vehnäjauhot ja tomusokeri.
  2. Sekoita valkuainen jauhoseokseen.
  3. Sulata voi ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  4. Tee lusikalla ohuita kiekkoja leivinpaperille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle.
  5. Paista 190-asteessa noin 5 minuuttia,
  6. Anna jäähtyä ihan vain hetki ja siirrä kiekot muotoutumaan vaikkapa kahvikupin päälle ja paina käsin muotoonsa, hieman kuppimaiseksi . Tai muotoile tötteröksi.
  7. Jäähdytä.




Ainekset olivat yksinkertaiset ja valmistus itsessään ei ollut rakettitiedettä, mutta täytyi muistaa käydä vispaamassa seos parin tunnin välein vaahdoksi.









Sorbettiseoksen väri muuttui hyvin tummasta 
todella vaaleaksi.
Ja massaakin tietysti tuli enemmän, kun seos kuohkeutui vispausten välillä.



Ei kommentteja: