tiistai 14. maaliskuuta 2017

Rieskoihin leivottuna palsternakkaa ja porkkanaa.

Palsternakka-porkkanarieskat.
Ajattelin leipoa ensin porkkanasämpylöitä, mutta kokeilin rieska mallia korvatakseni suuremman osan jauhoista raasteilla.
Maku oli loistava ja rieskaset mukavan meheviä. Reseptistä tuli noin 12 kpl.


Tarvikkeet:

  • 3 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl siirappia
  • 1 pss kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • 300 g porkkanaa ja palsternakkaa raastettuna
  • pinnalle seesaminsiemeniä

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, siirappi,suola ja vehnäjauhot. 
  2. Sekoita ainekset hyvin ja anna turvota huoneenlämmössä pari tuntia. Tai kunnes seos kuplii ja on turvonnut huomattavasti alkuperäisestä määrästään.
  3. Sekoita joukkoon lopuksi raastettu palsternakka ja porkkanaraaste.
  4. Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi, joten sitä ei voi pyöritellä käsin. Eli nostelin ruokalusikalla leivinpaperille nokareita ja levitin kiekoksi.
  5. Paistoin 220 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta oli kauniin ruskea.,


Raasteen osuus taikinassa on suuri, ihan tarkoituksella. Halusin korvata suuremman osan jauhoista juureksilla ja makua tulikin loistavasti.
Kun annoin taikinapohjan porpottaa muutaman tunnin itsekseen ennen raasteen lisäystä, makua tuli enemmän ja rieskaset kohosivatkin upeammin.



Taikina jää löysäksi, joten lusikalla nostelu pellille oli paras väline.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.