Kuitenkaan mikään yltiömakea kakku tämä ei silti ole, vaikka dumlekarkkeja on hyydykkeessä ja pursotuksissa.
Kakkua tehdessä oli mukava saada erilaisia variaatioita. Esimerkiksi dumlesta sai tehtyä loistavan kastikkeen erilaisille jälkiruuille ja mahtavan vanukkaan.
Tarvikkeet ja reseptiikka yhteen kakkuun:
Pohja:
- 1 pkt oreokeksejä
- 50 g voita
- Murskaa oreokeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Tasoita keksiseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Dumlekastike:
- 200 g dumlekarkkeja
- 4 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- Kuumenna kerma kiehuvaksi.
- Lisää kerman joukkoon karkit ja sekoita, kunnes karkit ovat täysin sulaneet.
- Lisää voi joukkoon ja annan kiehua hiljalleen muutama minuutti tai kunnes seos on hieman sakeentunut ja muuttunut kinuskimaiseksi.
- Jäähdytä.
- Muista ottaa kastikkeesta heti alkuun osa sivuun pinnan pursotuksia varten.
Dumlehyydyke:
- 2 kananmunaa
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 8 liivakkoa
- dumlekastike, ota kuitenkin sivuun ensin noin 1 ½ dl kastiketta koristeluun ja pursotuksiin.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita tuorejuusto munavaahdon joukkoon ja lisää dumlekastike.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seoksen joukkoon hellästi sekoittaen.
- Lopuksi sulata liivatteet tilkassa kuumaa maitoa tai kermaa. Lisää liivateseos nauhana hyydykeseokseen ja sekoita kokoajan hellästi erottumisen estämiseksi.
- Kaada seos oreokeksipohjan päälle ja siirrä hyytymään kylmään.
- Valmista toinen hyydykekerros, kun dumlekerros on hieman hyytynyt.
Vaniljahyydyke:
- 2 kananmunaa
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 rs tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- Tee hyydyke samalla tavalla kuin edellinen, mutta korvaa dumleseos vaniljasokerilla.
- Eli siirrä liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuohukerma hellästi joukkoon.
- Viimeisenä sulata liivatteet tilkkaan maitoa tai kermaa ja sekoita nauhana tuorejuustomassan joukkoon kokoajan sekoittaen.
- Kaada seos dumlekerroksen päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
Kakun pinnan pursotus ja koristeleminen:
- 2 dl kuohukermaa ja 1 rkl dumlekastiketta
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kastike joukkoon.
- Pursota kakun reunoille ruusukkeita.
- Täytä kakun keskusta lopulla dumlekastikkeella ja koristele raastetulla suklaalla tai suklaamakeisilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti