lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kevättä rinnassa. Kahvin keittoon ja teranssille ottamaan ensimmäiset päiväkahvit auringossa :)

 Ihanan mehevä ja sitruunaisen raikas rahkapaistos.
Pinnalle on tehty murupaistos, jossa on mantelirouhetta. 
Rahka on maustettu sitruunalla ja rusinoilla. Tosin rusinat voidaan loistavasti jättää poiskin. Meidän piireissä aina hieman kinastellaan, kuuluuko rusinat pitkoon, maksalaatikkoon tai rahkapiirakkaan.


Pohja:


  • 250 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl jogurttia
  • 1 muna
  1. Sulata voi tai margariini.Sekoita joukkoon sokeri ja kuivat-aineet.
  2. Tarvitset murupaistokseen taikinapohjaa, joten ota sivuun 1/3 taikinasta tässä vaiheessa.
  3. Lisää taikinapohjaan lopuksi kananmuna ja jogurtti ja sekoita.
  4. Painele taikina jauhoitetuin käsin leivinpeperilla vuoratulle leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja valmista täyte.

Täyte:
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 dl rusinoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 kg rahkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

  1. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu kulhoon.
  2. Lisää täytteen muut ainekset kulhoon ja sekoita.
  3. Kaada täyte pohjan pinnalle ja valmista mantelimuruseos.


Mantelimuru paistoksen pinnalle:

  • 1/3  taikinapohjaa 
  •  1 dl mantelijauhoa tai rouhetta

  1. Nypi käsin mantelirouhe ja taikina murumaiseksi seokseksi ja levitä tasaisesti rahkatäytteen pintaan.
  2. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.