keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Kokeilin tehdä salaattijuustoa itse. Onnistui loistavasti ja resepti meni jakoon.

Kolmesta litrasta maitoa saadaan reilu ½ kg valmista juustoa.
Punaista maitoa ja  juustonjuoksutinta, sillä pääsee loistavasti alkuun.
Juustomassan puristaminen muottiin ja päivä suolaliuoksessa, jonka jälkeen juuston paloittelu kuutioiksi ja marinoitumaan  öljyseokseen.
Meidän paikallisista isoista kaupoistakaan ei juustonjuoksutinta löytynyt, mutta apteekista sitä sitten onneksi sai.


Itsetehty marinoitu juusto:

  • 3 l punaista maitoa
  • ½ rkl juustonjuoksutinta

Suolaliuos:
  • 1 l vettä
  • 1 dl merisuolaa

Maustemarinadi:

  • 2 dl öljyä
  • 1 punainen paprika pieneksi kuutioiksi paloiteltuna
  • 2 rkl persiljaa
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria



Kaada maito kattilaan ja kuumenna noin 30 asteeseen.
Lisää juustonjuoksutin sekoittaen maidon joukkoon.
Anna seoksen olla kattilassa puoli tuntia, kunnes veitsellä pintaa leikatessa massa on hyytynyt.


Keitä juustomassaa ½-1 tuntia hiljaisella lämmöllä, kunnes massa on muuttunut täysin kokkelimaiseksi ulkomuodoltaan.
Nostele juustoseos liemestä pyyhkeellä vuorattuun siivilään ja painele massaa, jotta ylimääräiset nesteen saadaan poistettua juustosta.
Siirrä juustomassa reilun puolen litran vetoiseen muottiin ja painele tiukaksi, tasaiseksi paketiksi.
Laita paino päälle ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään.


Ota juusto pois suolaliuoksesta ja paloittele kuutioiksi.
Valmista marinadi.
Kuutioi paprika ihan pieniksi kuutioiksi ja silppua persilja.
Sekoita persilja, paprika ja mustapippurirouhe öljyn joukkoon. Lisää juustokuutiot marinaadiin ja anna maustua seuraavaan päivään.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.