maanantai 13. helmikuuta 2017

Banaaniletut.

Teki mieli pientä hyvää ja kaapista löytyikin sopivasti muutama banaani ja käyttämätön lettupannu. Eipä tarvinnut herkuttelu nälässä kauaa miettiä, mitä tekisi.
Ohje on siitä hauska, että sen voi toteuttaa myös pannarina,mutta tyypillistä kohoamista ei raskaan taikinan vuoksi tapahdu.
Mutta lettuina loistavia. Kyytipareina kermavaahtoa ja hilloa, parhaimmillaan jäätelöä.





Resepti:

  • 2 banaania
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl fariinisokeria tai muckovado sokeria
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • öljyä ja voita paistamiseen


  1. Valmista taikina aloittaen sokerin ja munien vatkaamisella vaahdoksi.
  2. Sekoita maito joukkoon.
  3. Lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Anna taikinan turvota ja tasaantua hetki.
  4. Soseuta banaanit tehosekoittimella tai haarukalla. Lisää sitruunamehu soseeseen.
  5. Sekoita banaanit taikinan joukkoon ja sekoita hyvin.
  6. Paista voin ja öljyn seoksella.
  7. Tarjoa kermavaahdon, hillon ja jäätelön kanssa.



Sitruunamehun lisääminen estää hyvin banaanin tummumisen ja hieman raikastaa makuakin.
Taikinasta tulee kuohkea, kun vispaa tumman sokerin  ja kananmunat keskenään. Myös maku on sokerin ansiosta parempi.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.