Vanukasvuokien koko on noin 1 dl eli reseptistä saadaan 7-8 desin annosta.
Tämä on munaton vanukas. Eli jätin suoraan muna-sokerivaahdon pois ja yhdistin sokerin tuorejuuston joukkoon.
7-8:lle vanukkaalle:
Tämä on munaton vanukas. Eli jätin suoraan muna-sokerivaahdon pois ja yhdistin sokerin tuorejuuston joukkoon.
- ½ dl lakritsijuurta
- ½ dl sokeria
- 1 ½ dl kermaa
- Mittaa ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä hieman sakeammaksi kastikkeeksi.
- Kaada vanukasvuokiin ja anna jäähtyä kylmässä. Kastike sakoaa hieman jäähtyessään.
- Valmista vanukas.
Appelsiinivanukas:
- 200 g appelsiinituorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 appelsiininmehu
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 4 liivatelehteä ja ½ dl maitoa
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita keskenään tuorejuusto,appelsiinimehu sokeri ja vaniljasokeri.
- Vispaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Yhdistä tuorejuustoseos kermavaahtoon ja sekoita hellästi tasaiseksi.
- Kuumenna ½ dl maitoa.
- Puristele liivakoista vesi pois ja sulata ne kuumaan maitoon. Lisää liivateseos vanukasmassaan nauhana kokoajan hellästi sekoitellen.
- Siirrä vanukasmassa välittömästi vuokiin lakritsikastikkeen päälle ja siirrä vanukkaat kylmään jähmettymään.
- Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
- Saat vanukkaat parhaiten pois muoteistaan kastamalla vuoat hetkellisesti kuumaan veteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti