torstai 16. helmikuuta 2017

Appelsiinituorejuustovanukasta ja lakukastiketta.

Vanukasvuokien koko on noin 1 dl eli reseptistä saadaan 7-8 desin annosta.
Tämä on munaton vanukas. Eli jätin suoraan muna-sokerivaahdon pois ja yhdistin sokerin tuorejuuston joukkoon.


7-8:lle vanukkaalle:


  • ½ dl lakritsijuurta
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl kermaa

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä hieman sakeammaksi kastikkeeksi.
  2. Kaada vanukasvuokiin ja anna jäähtyä kylmässä. Kastike sakoaa hieman jäähtyessään.
  3. Valmista vanukas.

Appelsiinivanukas:

  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 appelsiininmehu
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä ja ½ dl maitoa

  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto,appelsiinimehu sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Vispaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä tuorejuustoseos  kermavaahtoon ja sekoita hellästi tasaiseksi.
  5. Kuumenna ½ dl maitoa. 
  6. Puristele liivakoista vesi pois ja sulata ne kuumaan maitoon. Lisää liivateseos vanukasmassaan nauhana kokoajan hellästi sekoitellen.
  7. Siirrä vanukasmassa välittömästi vuokiin lakritsikastikkeen päälle ja siirrä vanukkaat kylmään jähmettymään.
  8. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
  9. Saat vanukkaat parhaiten pois muoteistaan kastamalla vuoat hetkellisesti kuumaan veteen.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.