perjantai 17. helmikuuta 2017

Paistettua lohta, kaveruksinaan piparjuurta,voita ja yrttejä. Ja paljon kasviksia.

Tulihan se kalapäivä vaihteeksi meillekin. 
Oli tasan kolme vaihtoehtoa jota teki mieli; manteli,sitruuna tai piparjuurilohta. Ja piparjuuri vei voiton.
Kalojen paistamisessa käytän aina aitoa voita maun ja värin vuoksi. Tässä reseptissä sitä on reilusti jo sen vuoksi, ettei kalalle tule muuta kastiketta.


Ainekset:


  • 500 g lohta ruodottomana ja paloiteltuna annospaloiksi
  • 50 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria maustamiseen
  • 3 rkl piparjuuritahnaa
  • 3 rkl pilkottua tilliä
  • 3 rkl pilkottua persiljaa
  • 2 rkl sitruunamehua

  1. Paloittele lohi sopiviksi annospaloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää voi joukkoon.
  3. Lisää lohenpalat pannulle lihapuoli alaspäin, kun voi alkaa hieman vaahtoamaan.
  4. Käännä lohet parin minuutin paistamisen jälkeen ja mausta  suolalla, valkopippurilla ja piparjuuritahnalla. Muista valella kalojen pinnalle voi-piparjuuriseosta paistamisen aikana.
  5. Kun lohet ovat saaneet hyvän paistopinnan, siirrä lohet tarjoiluastiaan.
  6. Kuumenna vielä voi-piparjuuriseos ja lisää siihen tilli, persilja ja sitruunamehu. Nopea kiehautus ja kaada lohien pinnalle.
  7. Tarjoa kuumana salaatin ja perunoiden kanssa.


 Kuumensin voi-öljyseoksen. Kun voi vaahtoaa, on sopiva hetki lisätä lohet.
Paisto molemmin puolin parisen minuuttia ja lisäsin mausteet.

Nostin kypsät kalat pannulta tarjoiluastiaan ja viimeistelin voiseoksen.


Kun lohet oli pannulta poistettu, lisäsin vasta sitten yrtit ja sitruunamehun voin joukkoon.
Lopuksi vain nopea kiehautus ja kaato lohien pinnalle.

 Yrtit lisäsin lopuksi, jotta väri pysyy kauniin vihreänä ja maku raikkaana.
 Teimme kalan kaveriksi runsaasti erilaisia salaatteja ja raasteita, sekä öljypohjaisen salaatinkastikkeen. Kun tuo meidän lohemme sisälsi niin paljon voita, keventelimme sitä salaateilla. Voi kai sitä itseään näinkin höynäyttää :))

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.