maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pullo punaviiniä, hyvää lihaa ja ronskisti juureksia.Siitä teimme viikonlopuksi maittavan lihapadan.

 Meillä perheenpää kävi alkossa viiniostoksilla ja kysyi myyjältä, mikä olisi niin pahaa punaviiniä, ettei sitä pystyisi juomaan jotta säästyisi ruuanlaittoon. Eipä sieltä sellaista
viiniä kai edes löydy, mutta liian kallista ei kannata kuitenkaan tuhlata kastikkeeseen tai pataan. Eli ihan halpis viini löytyi ja pääsi possupataan juuresten ja hunajan kanssa hautumaan.


Kiireisen tai nälkäisen kokin ruokahan tämä ei ole, koska haudutus vei meilläkin noin 3 tuntia.
Raaka-aineet oli yksinkertaiset ja varsinainen valmistaminen ei ollut rakettitiedettä.
Kerralla kannattaa tehdä hieman suurempi annos, koska maku vain padassa paranee ja hyötysuhde on suurempi pitkän haudutusajan vuoksi.


Tarvikkeet:


  • 1 kg possun kasleria, karjalanpaistilihaa tai possun sisäfilettä
  • voita ja öljyä kuullottamiseen
  • 2 porkkanaa
  • 2 punajuurta
  • pieni lanttu
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 plo punaviiniä
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 dl hunajaa
  • 2 tl tinjamia

  1. Kuori ja pilko juurekset rouhean suuriksi paloiksi.
  2. Paloittele liha myös suuriksi paloiksi.
  3. Kuullota juurekset öljyn ja voin seoksessa ja siirrä kattilaan.
  4. Ruskista ja mausta lihat ja siirrä juureksien kanssa suureen pataan tai uunivuokaan.
  5.  Lisää muut padan ainekset.
  6. Hauduta pataa uunissa 120 asteessa noin 2 ½ -3 tuntia.
  7. Tarjoa perunasoseen tai kokonaisten perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.