tiistai 8. joulukuuta 2015

Ihanan pehmeä kahvikakku. Taateli-suklaakakku.


Mehevä ja herkullinen kakku jouluun.
Kakku säilyy myös loistavasti ja on parhaimmillaan yleensä leivontaa seuraavana päivänä.
Ohjeesta saadaan yksi kakku.
Joulun alla kiireinen leipuri voi tehdä kakun myös pakastimeen odottamaan tarjoilua.


Taikinaan:

  • 1 pkt kuivattuja taateleita eli 250 g pala
  • 1 ½ dl vettä
  • 175 g sokeria
  • 175 g voita
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g tummaa suklaata raastettuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 150 g maustamatonta jogurttia
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • n.1 rkl voita vuoan voiteluun

  1. Voitele kakkuvuoka ja vuoraa pinta seesaminsiemenillä.
  2. Laita vesi kuumenemaan ja pienennä taatelit joukkoon. Hauduttele hiljalleen kunnes taatelit ovat täysin pehmenneet ja jäähdytä seos. Sekoita jogurtti taateliseokseen.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen taikinaan.
  5. Yhdistä kuivataineet keskenään ja lisää taikinaan.
  6. Lisää viimeiseksi taateliseos ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 150-asteessa reilu tunti. Kypsyyden tarkistan aina kuitenkin puutikulla tai puikolla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
  8. Kumoa kakku ja kuorruta halutessasi.  Makean perään kun olen, kuorrutin kakun kerma-valkosuklaaseoksella.  Eli kuumensin 1 dl kermaa ja sulatin joukkoon 100 g valkosuklaata ja pienen nokareen voita. Jäähdytin ja levitin kakun pinnalle. Päälle pistaasia ja kuivattua mansikkarouhetta.



Seesaminsiemenet antaa hauskan pinnan kakulle, hieman toisenlaisen vaihteluksi ainaiselle korppujauholle.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.