On valmisteltu ja koemaisteltu erilaisia uusia tuulia glögien parissa,tehty erilaisia uusia kylmiä kalaruokia ja lisäkkeitä. Yksi hyvä lisäke joulupöytään on punaviinisipulit.
Nämä sipulit sopii erilaisille liharuuille riistasta paahtopaistiin. Ja antipastoksi.
Liemeen:
- 2 dl punaviiniä
- 1½ dl sokeria
- 1 tähtianis
- 3 neilikkaa
- ripaus suolaa
- 3 suurehkoa sipulia suikaleina
- Mittaa kaikki liemiainekset kattilaan ja anna liemen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
- Kuori ja suikaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja lisää kuumaan liemeen. Anna seoksen hautua hiljalleen vielä muutama minuutti,jotta sipulit hieman pehmenevät ja painuvat kokoon.
- Ota kattila liedeltä ja jäähdytä sipulit.
- Tarjoa sipulit jäähdytettynä ja maustuneena seuraavana päivänä.
- Sipulihilloke säilyy loistavasti jääkaapissa ainakin viikon.
Sipulihilloke on väriltään juuri keitettynä hyvin vaaleanpunainen,mutta väri syvenee jäähtyessään ja maustuessaan hyvin tumman punaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti