sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Meillä juhlitaan Itsenäisyyspäivää ja vain jouluiset mausteet valtaavat ilmatilaa.

Ihana ja rauhallinen mieli,vietetään vapaapäivää ja Itsenäisyyspäivän kunniaksi on valmisteltu erilaisia jouluisia herkkuja. Keittiössä on mukava kanelin,kardemumman ja neilikan tuoksu.
On valmisteltu ja koemaisteltu erilaisia uusia tuulia glögien parissa,tehty erilaisia uusia kylmiä kalaruokia ja lisäkkeitä. Yksi hyvä lisäke joulupöytään on punaviinisipulit.



Nämä sipulit sopii erilaisille liharuuille riistasta paahtopaistiin. Ja antipastoksi.


Liemeen:

  • 2 dl punaviiniä
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tähtianis
  • 3 neilikkaa
  • ripaus suolaa
  • 3 suurehkoa sipulia suikaleina
  1. Mittaa kaikki liemiainekset kattilaan ja anna liemen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  2. Kuori ja suikaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja lisää kuumaan liemeen. Anna seoksen hautua hiljalleen vielä muutama minuutti,jotta sipulit hieman pehmenevät ja painuvat kokoon.
  3. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä sipulit.
  4. Tarjoa sipulit jäähdytettynä ja maustuneena seuraavana päivänä.
  5. Sipulihilloke säilyy loistavasti jääkaapissa ainakin viikon.



Sipulihilloke on väriltään juuri keitettynä hyvin vaaleanpunainen,mutta väri syvenee jäähtyessään ja maustuessaan hyvin tumman punaiseksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.