Kylmäsavulohesta valmistettu lohilaatikko.
Ainekset:
Ainekset:
- n. 1 kg perunoita viipaleina
- 1 iso sipuli suikaloituna
- 20 g voita ja 1 rkl öljyä
- 2 dl kuohukermaa
- 3 dl maitoa, mielellään kulutusmaitoa (punaista)
- 200-300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 1 tl jauhettua valkopippuria
- 1-2 rkl tilliä
- Kuullota paistinpannulla voin ja öljynseoksessa perunat ja sipulit. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.( Kuullota kunnes pottuset ja sipulit ovat hieman kuultavia,antaa paremmin makua)
- Voitele paistovuoka voilla tai margariinilla.
- Yhdistä kerma ja maito keskenään.
- Laita vuokaan ensin kerros peruna-sipuliseosta ja sitten lohta ja osa tillistä.
- Kokoa vuoka niin että pinnalle riittää perunaseosta peittämään kalakerroksen.
- Kaada kerma-maito lopuksi vuokaan ja paista 175-asteessa noin tunti.
Tuo perunoiden ja sipuleiden kuullottaminen vaikuttaa hyvin paljon makuun ja jonkin verran laatikon rakenteeseen. Kannattaa ehdottomasti tehdä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti