lauantai 26. joulukuuta 2015

Lohilaatikko.

Kylmäsavulohesta valmistettu lohilaatikko.

Tulevaa hävikin hallintaa.

Ainekset:

  • n. 1 kg perunoita viipaleina
  • 1 iso sipuli suikaloituna
  • 20 g voita ja 1 rkl öljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa, mielellään kulutusmaitoa (punaista)
  • 200-300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  •  1 tl jauhettua valkopippuria
  • 1-2 rkl tilliä

  1. Kuullota paistinpannulla voin ja öljynseoksessa perunat ja sipulit. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.( Kuullota kunnes pottuset ja sipulit ovat hieman kuultavia,antaa paremmin makua)
  2. Voitele paistovuoka voilla tai margariinilla.
  3. Yhdistä kerma ja maito keskenään.
  4. Laita vuokaan ensin kerros peruna-sipuliseosta ja sitten lohta ja osa tillistä.
  5. Kokoa vuoka niin että pinnalle riittää perunaseosta peittämään kalakerroksen.
  6. Kaada kerma-maito lopuksi vuokaan ja paista 175-asteessa noin tunti.



Tuo perunoiden ja sipuleiden kuullottaminen vaikuttaa hyvin paljon makuun ja jonkin verran laatikon rakenteeseen. Kannattaa ehdottomasti tehdä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.