sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Heiiiiiiii.... Mitä tänne on tehty? Onks nää mulle kaikki?

Meillä on tälläinen aikas utelias perheenjäsen, joka monesti haluaa olla mukana kaikessa mitä ympärillä tapahtuu. Vähän ehkä liiankin kanssa. Suotakoon se hänelle näin leppoisena pyhäpäivänä.
Jouluksi tehtiin nougaajäädyke ja siitä jäi ylimääräistä nugaarouhetta ja tähänhän se viimein hyvin upposi. Eli tehtiin pieni täsmäisku ja saatiin neljälle hyvät nugaavaahdot.
Ja mitä helpoimmat ainekset ja nopea valmistus, sopii meikäläiselle tässä tilanteessa, kun tekemistä on muutenkin paljon.


Tarvitset:

  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl fazerin wiener nugaarouhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 liivatetta ja sulatukseen 2 rkl maitoa

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi ja valmistele sillä aikaa muut vaiheet.
  2. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Mittaa sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja nugaarouhe.
  5. Yhdistä vaahdot hellästi sekoittaen.
  6. Sulata viimeiseksi liivatteet kuumaan maitoon ja sekoita vaahdon joukkoon rauhallisesti sekoittaen.
  7. Kaada vaahto laseihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
  8. Koristele pinta ja ei kun herkuttelemaan.
--  Olisin koristellut pinnan granaattiomenalla, mutta kun eihän joulun jälkeen kaapista sellaista herkkua löytynyt, nugaata kyllä.



Helppo ja nopea jälkkäri valmistaa.
Kaksi vaahtoa yhdistetään ja maustetaan.
Viimeiseksi liivatteen lisäys.
 Nam.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.