torstai 10. joulukuuta 2015

Kotitekoinen sinappi on meidän perheessä aina ehdoton kinkun kamu. Tässä kokeilussa rakuuna-konjakkisinappi.

Itse tehty joulusinappi joka on vahva ja makea sinappi. Nuhanenä saa sieraimet auki valmistaessaan ja maistaessaan sinappia   :)) .  Sinapissa ei ole käytetty kananmunia ollenkaan vaan saostukseen on käytetty hieman vehnäjauhoja.
Tästä ohjeesta saadaan noin 4 dl valmista sinappia.


 Tarvikkeet:


  • 1 dl kahvia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g eli yksi paketti colemanssin sinappijauhoja
  • 1 tl rakuunaa
  • 2-3 rkl konjakkia tai brandya
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • jos haluat sakeamman sinapin, sekoita 1 rkl vehnäjauhoja ja 2 rkl kermaa keskenään ja lisää heti sinapin joukkoon

  1. Mittaa kaikki sinapin ainekset kattilaan ja sekoita hyvin.
  2. Kuumenna sinappi ja  sekoita kokoajan kuumennuksen aikana jotta sinappi ei palaisi pohjaan. 
  3. Kuumenna, mutta älä kiehuta.
  4. Tarkista maku.  Makeutta voidaan vielä lisätä sokerilla ja sinapin omaa väkevyyttä pehmentää punaviinietikalla ja kermalla.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.