Juurikaan helpommaksi ei voi lihapadan valmistus mennä.
Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, vain haudutus haukkaa hieman enemmän aikaa. Mutta mitä ei tekisi hyvän ja murean lihapadan eteen.
Lihapata
1 kg laadukasta karjalanpaistilihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1-2 dl vettä
5 dl punaviiniä
1½ rkl maizenaa
2 tl suolaa
4 laakerinlehteä
2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl appelsiinimarmelaadia
Ruskista lihat paistinpannulla voissa sipulin ja valkosipulin kanssa pienissä erissä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Siirrä lihat pataan ja huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vesi pataan lihojen joukkoon.
Lisää kaikki mausteet ja viini joukkoon ja kypsennä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti