Nämä wienerleivät on helppo valmistaa ja mehevän lehteviä, mutta ainoaksi pikku miinukseksi jää
hieman pitempi kohotusaika.
Taikina sekoitetaan kylmistä raaka-aineista tasaiseksi ja voi/leivontamargariini kaulitaan
sisään kuten voitaikinassakin.
Ohjeesta saadaan noin 20 wienerleipää.
Taikina:
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
5 rkl sokeria
1 kananmuna
30 g voisulaa
2 dl kylmää maitoa
400 g vehnäjauhoja
200 g leivontamargariinia tai voita
1 kananmuna voiteluun
Vaniljakiisselissä on käytetty ekströmin valmista vaniljakiisselijauhetta.
3 dl maitoa / 2 pss vaniljakiisselijauhetta
Uuninlämpö 220 ja paistoaika n.15 minuuttia uunin keskitasolla.
Sekoita kylmään maitoon kaikki ainekset nopeasti vaivaten.
Kauli jauhotetulla pöydällä taikina tasaiseksi levyksi ja levitä toiselle puolelle ohut kerros voita ja käännä toinen puoli voilevyn päälle. Taittele taikina kolminkerroin.
Kauli taikinaa taas hieman ohuemmaksi ja käännä taikina niin,ettet kaaviloi sitä toista kertaa samaan suuntaan. Lisää taas voi kerros, käännä taikina voipuolen päälle ja kaaviloi. Taittele taikina kolminkerroin.
Peitä taikina leivinpaperilla tai kelmulla ja siirrä jääkaappiin hieman kohmettumaan.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi ja levitä sen toiselle puolelle vaniljakiisseli. Taita toinen puoli päälle.
Leikkaa taikinapyörällä noin 3 sentin nauhoja ja kierrä ne hellästi "korkkiruuveille" ja pyörittele pulliksi.
Anna wienereiden kohota rauhassa liinan tai kelmun alla.
Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti