sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

MARJAISA KAKKU

On kiva juhlistaa kevättä marjaisalla kakulla.Kaupasta löytyi jo kaikki mahdolliset marjat herukoista mustikoihin.Täytteessä käytettiin vain mansikkaa ja mustikkaa ja creme patisserie massaa kermavaahdolla kuohkeutettuna ja marjanmaku oli huipussaan.Kakkukiille päälle ja valmista.

Marjaisa täytekakku


CREME PATISSERIE:

1 dl sokeria
2-3 keltuaista
vajaa 1 dl hienoja vehnäjauhoja
2 ½ dl maitoa
2 rkl voita
1 rkl vaniljaa

-keltuaiset ja sokeri vatkataan kuohkeaksi paksupohjaisessa kattilassa.
-joukkoon sekoitetaan vehnäjauhot ja perään kiehuva maito.
-siirrä kiisseli hellalle ja kypsytä miedolla lämmöllä sakeaksi.Ota sivuun hellalta ja lisää joukkoon voi nokareina ja sekoita kokoajan.Viimeistele vaniljalla tai vaniljauutteella.Jäähdytä.
-käytin valmista kakkupohjaa jonka täytin vaniljakiisselillä.
-jauhoin reunoille ja pintaan valkosuklaata ja asettelin marjat pinnalle.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.