torstai 10. huhtikuuta 2014

Lihamureke ilman jatkeaineita.

Meillä jätettiin ylimääräiset jauhot, pastat, riisit ja potut pois.
En ole viitsinyt tuijottaa hyvin tarkkaan kasvisten hiilihydraattipitoisuuksia, koska laiskana ja töissäkin ruokailevana olisin ongelmissa.

Karppausresepti

Murekkeeseen:

  • 700 g jauhelihaa
  • 3 sipulia kuutioina ja kuullotettuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

Murekkeen täyte:

  • 2 palloa mozzarellaa viipaleina
  • 2 rkl parmesaania jauhettuna tai lastuina
  • n. 10 kpl kirsikkatomaattia
-Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki mausteet, kananmunat ja kuullotetut sipulit.
-Vaivaa taikina tasaiseksi.
-Levitä taikina suorakaiteen malliseksi levyksi leivinpaperin päälle.
-Täytä murekelevy, Laita mozzarellaviipaleet keskelle murekemassaa, päälle kirsikkatomaatit ja sirottele parmesaani päälle.
-Kääri mureke tiukaksi rullaksi.
-Paista uunin keskiosassa 175-asteessa noin 45-minuuttia.



Tomaattinen kasvislisäke:

  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipulia
  • 1 maissi
  • 1 tlk muttin kirsikkatomaattisäilykettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl persiljaa 
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 rkl öljyä kuullottamiseen
  • 1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria


-Pilko kasvikset lohkoiksi ja kuullota öljyssä.
-Mausta ja sekoita joukkoon kirsikkatomaattisäilyke.
-Anna kasvisten hiukan pehmetä ja tarkista maku.



Ei kommentteja: