lauantai 14. maaliskuuta 2020

Pientä yllätystä kaupoissa vastassa.


Tuli jotenkin hurja fiilis, kun katsoi kuvia kauppojen tyhjyyttä ammottavista hyllyistä.
Joutui hieman miettimään,että mihinkä mää sitä wc-papruu oikeen tartten sitten niin paljon enempi kuin aikaisemmin tai onko nyt joku ruokapula tulossa? Onko joku lakko tulossa vai jotain seisauksia jne. . . 
 En keksinnä syytä!!


Mutta kyllä tuo hieman pelottavalta ja itsekkäältä toiminnalta kaikkinensa rupesi tuntumaan.
Parissa päivässä varoittamatta hyllyt tyhjänä ja osalle asiakkaista ei sitten löydy edes sitä peruskamaa. - eihän noi tuoretuotteetkaan montaa päivää säily.


Meillä on käyty kaupassa muutaman vuoden ajan sillä tyylillä ja asenteella, että kaupasta ostetaan kerralla koko viikon ruuat. Saatiin karsittua turhat ostokset ja ylimääräiset hötöt pois ostoksista. Eli lyhykäisyydessään ollaan suunniteltu tulevan viikon ruuat ja eväät hieman etukäteen. Pientä täydennystä on haettu viikolla maidon tai tuoreen leivän muodossa. 
Eli ei ole tarvinnut hamstrata yhtään ylimääräistä vaikka ajanjakso on viikolle etukäteen, pari maitoa enemmän ja joku paketti lihaa tai kalaa lisäksi. Ja mikä on ollut parasta, niin ruokakulut on pysyneet kontrollissa ja ruokahävikkiä ei tule yhtään.Kuiteista näkee aina mihin se raha virtaa perheessä varsinkin ruuassa.
Kaapeista löytyy monesti todella paljon elintarvikkeita, joista voisi pienellä omalla "kokkisodalla" saada paljon uusia ja erilaisia ruokia pientä mielikuvitusta käyttäen. Omien ruokakaappien hyödyntäminen erilaisiin omiin tuotoksiin karsisi myös ruokahävikkiä.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.