Keittoon käy loistavasti jopa liian ylikypsiksi menneet tomaatit.
Mitä pitempään keittoa hauduttelee, sen paremmaksi makukin syvenee.
Tomaattikeitto
50 g voita
2-3 valkosipulinkynttä
2 keskikokoista sipulia
8 tomaattia
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
ripaus cayannepippuria
1 tl jauhettua mustapippuria
½ l kasvislientä tai kanalientä
2 dl kermaa
2 keskikokoista sipulia
8 tomaattia
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
ripaus cayannepippuria
1 tl jauhettua mustapippuria
½ l kasvislientä tai kanalientä
2 dl kermaa
1. Sulata kattilassa voi.
Lisää kattilaan murskatut valkosipulinkynnet, sipulikuutiot, lohkotut tomaatit ja
tomaattipyre.
Mausta kasvikset sokerilla, suolalla ja pippureilla.
2. Anna kasvisten kuullottua lähes pehmeiksi välillä sekoitellen.
Lisää kasvisliemi tai kanaliemi ja hauduta keittoa vähintään puolituntia, kunnes kasvikset
ovat täysin pehmenneet.
3. Soseuta keitoksi ja lisää kerma.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
Tarjoa keitto juustoraasteen ja vaalean leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti