lauantai 7. syyskuuta 2019

Satokauden tuoretomaattikeitto.

 Helppo ja herkullinen tomaattikeitto.
Keittoon käy loistavasti jopa liian ylikypsiksi menneet tomaatit.
Mitä pitempään keittoa hauduttelee, sen paremmaksi makukin syvenee.



                                                           Tomaattikeitto

                                                               50 g voita
                                                        2-3 valkosipulinkynttä
                                                         2 keskikokoista sipulia
                                                               8 tomaattia
                                                        70 g tomaattipyrettä
                                                              1 rkl sokeria
                                                              1-2 tl suolaa
                                                      ripaus cayannepippuria
                                                   1 tl jauhettua mustapippuria
                                                   ½ l kasvislientä tai kanalientä
                                                             2 dl kermaa

1.   Sulata kattilassa voi.
      Lisää kattilaan murskatut valkosipulinkynnet, sipulikuutiot, lohkotut tomaatit ja
      tomaattipyre.
      Mausta kasvikset sokerilla, suolalla ja pippureilla.

2.   Anna kasvisten kuullottua lähes pehmeiksi välillä sekoitellen.
      Lisää kasvisliemi tai kanaliemi ja hauduta keittoa vähintään puolituntia, kunnes kasvikset     
      ovat täysin pehmenneet.

3.   Soseuta keitoksi ja lisää kerma.
      Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
      Tarjoa keitto juustoraasteen ja vaalean leivän kera.

Ei kommentteja: