sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Itsetehty hapanimeläkastike.

Nopea ja helppo hapanimeläkastike.
Kuumana tölkitys puhtaisiin purkkeihin ja säilyvyys on pitemmälle talveenkin taattu.
Valmiista kastikkeesta saa nopeasti tehtyä esimerkiksi kanaa sweet and sour.


                                                                   Hapanimeläkastike:

                                                              1 ½ kg kypsiä tomaatteja
                                                                   4 hapanta omenaa
                                                                           3 sipulia
                                                                  4 valkosipulinkynttä
                                                                        2 dl vettä
                                                                   1 tl valkopippuria
                                                                    1 tl kurkumaa
                                                              ripaus cayennepippuria
                                                                     1 ½ tl inkivääriä 
                                                                       1 rkl suolaa
                                                                       2 dl sokeria
                                                               1 dl punaviinietikkaa



1.     Keitä paloitellut kasvikset kypsiksi vedessä ja soseuta.

2.     Lisää soseeseen mausteet ja keitä sosetta, kunnes se on mielestäsi tarpeeksi sakeaa.

3.     Tarkista kastikkeen maku ja mausta sitä tarvittaessa lisää.

4.     Tölkitä sose kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin tai pakasta jäähtyneenä.





Ei kommentteja: