keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Appelsiini-suklaa pikkuleivät.

Eli meikäläinen tietenkin marssii kaapille ja pikaisella katsauksella päättää tehdä jotakin ilman kaupassa käyntiä. Onni oli se, ettei muksut olleet löytäneet kaikkia leivontaan käytettäviä suklaita. -yleensä ei mitään löydy.

Mureita suklaan ja appelsiinin makuisia pikkuleipiä, jotka on paistettu pienessä donitsivuoassa.

Helppo ja nopea ohje, josta saadaan noin 20 kpl keksejä.

Kuorrutuksessa olisi voinut käyttää myös valkosuklaata ja appelsiinimehulla maustettua tomusokeriakin.


Appelsiini-suklaa pikkuleivät:

150 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
50 g mantelijauhoja
50 g sokeria
2 rkl appelsiinin kuorta
1 keltuainen
2 rkl appelsiinimehua
100 g tummaa suklaata kuorrutukseen




Mittaa kulhoon vehnäjauhot, ripaus suolaa, huoneenlämpöinen voi, appelsiinin kuori, mantelijauhot,leivinjauhe ja sokeri.
Vaivaa seos murumaiseksi.

Sekoita keltuainen appelsiinimehuun ja lisää taikinan joukkoon. Vaivaa seos tasaiseksi.
Muotoile taikina tangoksi ja siirrä hetkeksi kylmään, jotta taikina olisi helpommin käsiteltävissä.

Leikkaa taikina 20 tasakokoiseen palaan ja painele voideltuun donitsivuokaan.
Paista uunin yläosassa 180 asteessa noin 12 minuuttia.

Kumoa lämpöisenä vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata 100 g suklaata ja kasta pikkuleivät suklaassa. Koristele strösseleillä.




Donitsivuokaa oli ihan hauska ja helppo käyttää myös keksien tekoon.

Keksit irtosivat hyvin kuumina suoraan uunista, eikä tarvinnut pelätä murentumista tai hajoamista.



Jäähdytys ritilällä ja pikkuleivistä tulee mukavan mureita.

Jos haluat appelsiini-valkosuklaa keksejä, käytä valkosuklaata ja värjää suklaa halutessasi keltaisella.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.