Jos vain malttia löytyy ja sormet pysyvät kurissa, niin tämä kakkunen on parhaimmillaan vasta leipomisen jälkeisenä päivänä. Kakun maku syvenee ja koostumuksesta tulee hieman kosteampi ja kiinteämpi.
Tästä ohjeesta tulee yksi kakku.
Valmis kakku säilyy parhaiten jääkaapissa.
Ohje:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
50 g voita
2 kananmunaa
1 ½ dl kuumaa vettä
1. Sekoita vehnäjauhot,kaakao, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi.
3. Vispaa munat vaaleaksi vaahdoksi ja lisää jauheet vaahdon joukkoon hellästi sekoittaen.
4. Lisää viimeiseksi joukkoon kuuma vesi.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista kakkua 40 noin
40 minuuttia 175-asteessa.
Anna kakun hetki jäähtyä ja kuorruta suklaisella kuorrutteella.
Kuorrute:
2 dl kaakaotomusokeria
1-2 rkl vettä
50 g voita
1. Yhdistä tomusokeri ja vesi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja levitä samantien hieman kakun pintaan.
Koristele raastetulla suklaalla, strösseleillä tai syötävillä kukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti