lauantai 17. marraskuuta 2018

Ensimmäinen pieni joulukinkku maisteluun hyvän kotitekoisen sinapin kera.

     Tytär halusi paistaa kinkun pikkujouluihinsa, jotka toimivat piknik periaatteella eli kaikki tuovat jotakin yhteiseen pöytään. No meiltä lähti herkkupöytään Tammisen luuton pikku kinkku ja kotitekoinen brandysinappi. Sinappi on täysin munaton ja rakenteeltaan paksuhko.
Maultaan vahva ja makeahko.
     Kuorruttelimme kinkun samaisella tarjottavalla sinapilla ja korppujauhoilla. Lopputulos oli todella hyvä pieneen herkkupöytään. 
     Tästä sinappiohjeesta saat suuren määrän jopa ystäville vietäväksi.



 Branbysinappi:

2 prk colemansjauhoja
7 dl kermaa
4 dl sokeria
2 dl vahvaa kahvia
1 rkl etikkaa
4 tl maizenaa ja n. ½ dl maitoa suurustukseen
1 ½ dl brandya  ( tai konjakkia )

1.     Mittaa kattilaan kerma, kahvi, sokeri, sinappijauho ja etikka. Kuumenna seos miedolla lämmöllä kuumaksi kokoajan sekoitellen. Sinappi palaa suhteellisen helposti pohjaan liian kuumalla levyllä.

2.     Kun seos on kuumaa, sekoita joukkoon maizena-maitoseos kokoajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun sinappi on sakeutunut ja lisää lopuksi branby tai konjakki.

3.     Laita sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä. Valmis sinappi säilyy loistavasti useamman kuukauden.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.