sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joulumuorin terästetty hedelmäkakku.Kakkunen, jonka voi leipoa ajoissa ennen joulua.

 Helppo ja hyvä hedelmäkakku. Resepti, jonka pohjaa on helppo muunnella vaikka suklaakakuksi korvaamalla hedelmät suklaahipuilla.
Kakku säilyy todella mehevänä ainakin viikon. Ainoa asia mikä vei hieman aikaa, oli hedelmien liottaminen konjakissa, mutta se kannatti. Hedelmät imaisivat makua ja mehevyyttä itseensä ja luovuttavat sitä kakkuun paistovaiheessa.


Reseptistä saadaan yksi kakku.

Joulumuorin terästetty hedelmäkakku

Ainekset:     200 g voita tai margariinia
                     2 dl sokeria
                     3 kananmunaa
                     2 tl leivinjauhetta
                     2 tl vaniljasokeria
                     4 dl vehnäjauhoja
                     1 ½ dl mantelijauhoja
                     1 dl maitoa
                     1 rs kuivattuja hedelmäsekoitusta ja ½-1 dl konjakkia, brandya tai makeaa likööriä
                     

1.     Laita hedelmäsekoitus pehmenemään konjakkiin tai likööriin. Laita alkoholia sen verran että hedelmäpalat peittyvät hyvin. Anna hedelmien pehmetä ja maustua pari tuntia.

2.     Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon kokoajan sekoittaen.

3.     Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Valuta hedelmistä alkoholi pois ja sekoita hedelmät jauhojen joukkoon.

4.     Sekoita lopuksi vaahtoon jauhot ja maito vuorotellen hellästi sekoittaen.

5.    Siirrä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 55-60 minuuttia.

6.     Jäähdytä kakku ritilällä ja koristele tomusokerilla.    



Kakun voisi kuorruttaa myös suklaalla ja korinteilla, tomusokeri kuorrutteella tai tuorejuustokuorrutteella.

Myös kakussa olleen konjakin tai liköörin voi hyödyntää kakussa vähentämällä maidon määrää vastaavasti.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.