tiistai 3. lokakuuta 2017

Kirsikka-suklaakeksit.

Uloskaan ei viitsi lähteä itseään kastelemaan vapaapäivänä, joten jotain pientä kivaa täytyi leivoskella. 
Meillä on kaapissa juhlakaupasta ostettua kirsikkatomusokeria, joka sopii kaikenlaiseen leivontaan marengeista kaikenlaisiin kakkuihin ja kastikkeisiin. Joten käytin kyseistä tomusokeria maustamaan suklaiset pikkuleivät ja hyviä tuli.
Keksejä tulee noin 40 kpl riippuen hieman koosta. Nämä on tehty rangasmuotilla joka on halkaisijaltaan noin 3 cm.

Suklaakeksit, jotka on maustettu kirsikkaisella tomusokerilla.

Kirsikka-suklaakeksit:

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaota
  • ripaus suolaa
  • 125 g pehmeää voita
  • 50 g sokeria
  • 1 kananmuna

1.      Sekoita kaikki jauheet keskenään paitsi sokeri.
   Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.

2.     Yhdistä jauhot voivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Kauli jauhotetulla pöydällä taikina noin 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Käytä pyöreää muottia ja ota taikinasta kiekkoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita jääneet taikinat yhteen ja leivo koko taikina kiekoiksi.

3.      Paista 180-asteessa noin 8 minuuttia ja jäähdytä hyvin.



Täyte:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g voita

1.     Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Ota suklaaseos hetkeksi sivuun jäähtymään, mutta älä anna jähmettyä.

2.     Pursota keksin toiselle puolikkaalle suklaaseosta ja paina toinen keksi kanneksi.


Kuorrute:

  • 1 ½ dl tomusokeria  (tavallista tai maustettua)
  • 1-2 tl vettä
  • punaista elintarvike väriä
  • pinnalle koristeeksi punaisia nompparelleja


1.     Mittaa tomusokeri pieneen astiaan. Lisää vesi ja elintarvikeväri joukkoon. 
Jos kuorrute on liian paksua, lisää ihan ripaus vettä. Jos taas liian löysää, sekoita joukkoon hieman tomusokeria.

2.      Pursota tai levitä lusikalla kuorrute valmiiksi täytettyjen keksien pinnalle. Ripottele nompparellit pinnalle samantien koristeeksi, ennen kuin kuorrute jähmettyy niin paljon, ettei nompparellit tartu enää kiinni. Anna kuorrutteen kovettua ja keksit ovat valmiit syötäväksi.

Ei kommentteja: