torstai 19. lokakuuta 2017

Erinomainen arkiruoka. Maustettu jauhelihakeitto.


Ainekset:

20 g voita ja 1 rkl öljyä kuullotukseen
1 kg perunakuutioita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 l vettä
1 lihaliemikuutio
2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl suolaa
ripaus cayannepippuria
600 g keittojuureksia
100 g pastaa   ( voi jättää pois )
500 g tomaattisosetta
700 g jauhelihaa, 2 tl jauhettua mustapippuria ja 1 tl suolaa
1 rkl persiljasilppua
2 tl tinjamia
4 maustekurkkua



1.     Kuumenna kattilassa öljy ja voi. Lisää perunat, sipuli ja valkosipuli kattilaan. Kuullota hetki välillä sekoitellen. Sekoita suola, jauhettu mustapippuri ja lihaliemikuutio joukkoon. Lisää vesi, keittojuurekset ja tomaattisose. Anna keiton kiehua kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

2.     Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.   Sekoita keiton joukkoon pasta, maustekurkkukuutiot ja jauheliha. Anna keiton hautua hiljalleen, kunnes pasta on kypsää. Lisää lopuksi persilja ja tinjami ja tarkista maku.

3.     Mausta keittoa mielesi mukaan cayannepippurilla, suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa.  

                             Huomioithan. Jos käytät pastaa keitossa, se turpoaa säilytettäessä ja imee keitosta nestettä itseensä. Joten kannattaa lisää nestettä silloin hieman enemmän :)


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.