Kesä ja syksy on ollut niin vaihteleva, että paljon on jäänyt erilaisia vihanneksia ja hedelmiä kypsymättä. Omenoissa oli paljon kukkia kevään korvalla, mutta omenoita ei juurikaan saatu montaa kappaletta, luumut jäivät olemattomiksi jne...
Mutta sieniä on saatu enemmän kuin koskaan. Kanttarelleja ja suolasieniä on noussut todellakin kuin sieniä sateella. Ja sehän meikäläiselle passaa oikein hyvin.
Sienistä on valmistettu salaatteja, kuivattu, suolattu, paistettu ja pakastettu.
Nyt viikonloppuna tein sienisalaattia omalla vanhalla reseptillä ja salaatti hävisi parempiin suihin alta aikayksikön. Joten ei kun jakoon.
Salaatti on mukavan raikas ja omena antaa sienisalaattiin myöskin hieman rakennetta ja herkullista makua. Kannattaa kokeilla, jos on kyllästynyt kauppojen "tunkkaisiin" salaatteihin.
Parempi sienisalaatti:
Suolatessani sieniä, käytin merisuolaa noin 100-200 g per sienikilo.
Käyttövaiheessa kiehautin sienet väljässä vedessä kaksi kertaa.
Mutta sieniä on saatu enemmän kuin koskaan. Kanttarelleja ja suolasieniä on noussut todellakin kuin sieniä sateella. Ja sehän meikäläiselle passaa oikein hyvin.
Sienistä on valmistettu salaatteja, kuivattu, suolattu, paistettu ja pakastettu.
Nyt viikonloppuna tein sienisalaattia omalla vanhalla reseptillä ja salaatti hävisi parempiin suihin alta aikayksikön. Joten ei kun jakoon.
Salaatti on mukavan raikas ja omena antaa sienisalaattiin myöskin hieman rakennetta ja herkullista makua. Kannattaa kokeilla, jos on kyllästynyt kauppojen "tunkkaisiin" salaatteihin.
Parempi sienisalaatti:
- 3 dl sienikuutioita (käytin suolasieniä)
- 1 pienehkö sipuli
- 1 hapan omena (esim.golden)
- 2 dl kermaa
- 2 prk smetanaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- ripaus suolaa
1. Leikkaa suolasienet ihan pieneksi hakkelukseksi. Kiehauta tämän jälkeen sienihakkelus
2 kertaa kattilassa väljässä vedessä, jotta liika suola poistuisi sienistä.
2. Leikkaa myös omena ja sipuli todella pieniksi kuutioiksi.
2 kertaa kattilassa väljässä vedessä, jotta liika suola poistuisi sienistä.
2. Leikkaa myös omena ja sipuli todella pieniksi kuutioiksi.
3. Vatkaa smetana ja kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä sieniseokseen.
Mausta jauhetulla mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Anna maustua ja makujen tasaantua parisen tuntia ja herkku on loistavaa tarjottavaa.
Käyttövaiheessa kiehautin sienet väljässä vedessä kaksi kertaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti