sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Tämä onnellinen on tänä vuonna löytänyt ruhtinaallisesti kanttarelleja muihin syksyihin verrattuna.

Joten nyt on tehty soossit, keitot, pastat ja kuivatukset. Vuorossa oli kanttarellit salaattiin ja erilaisiin etikkasäilykkeisiin.
Ohje on simppeli ja säilyvyys hyvä, kun umpioi salaatin steriloituihin purkkeihin.


Ohje:

1 l kanttarelleja puhdistettuna ja paloiteltuna
2 sipulia kuutioina
1 porkkana pieninä kuutioina
vettä sen verran että seos juuri ja juuri peittyy
1 tl suolaa


Liemeen:

2.5 dl vettä
1 dl etikkaa
½ dl sokeria
1 kanelitanko
pala inkivääriä
1 rkl rosepippureita
2-3 valkosipulinkynttä viipaleina

1.     Kiehauta kanttarellit, sipulikuutiot ja porkkanakuutiot suolalla maustetussa vedessä.
Vettä ei tarvitse olla kuin sen verran, että seos peittyy juuri ja juuri. Siivilöi seos ja valmista liemi.

2.     Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

3.     Lisää liemen joukkoon sieniseos ja anna kiehahtaa. Poista kanttarellisalaatista kanelitanko ja siirrä salaatti jäähtymään.

4.     Jos on tarkoitus säästää salaatti myöhempää käyttöä varten pitkään säilytykseen, umpioi sienisalaatti kuumana puhtaisiin tölkkeihin.          


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.