Kaupassa oli tyrkyllä halpoja tomskuja, joten oli mukava tehdä erilaisia kastikkeita ja soseita hyvinkin edullisesti.
Nyt tein sellaisen mausteisemman tomattikastikkeen, joka sopii hyvin vaikka pohjaksi wokeille, broilerille kastikkeeksi tai hapanimeliin kastikkeisiin mausteeksi.
Ohjeesta saadaan yksi iso purnukka kastiketta eli noin 1 litra.
Resepti:
1 kg kypsiä tomaatteja
3-4 kpl happamia omenoita
3 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 2 dl vettä
½ tl jauhettua valkopippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 tl savupaprikaa
1 rkl suolaa
1 dl sokeria
1 dl punaviinietikkaa
1 tl mustapippuria
3-4 kpl happamia omenoita
3 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 2 dl vettä
½ tl jauhettua valkopippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 tl savupaprikaa
1 rkl suolaa
1 dl sokeria
1 dl punaviinietikkaa
1 tl mustapippuria
1. Keitä puhdistetut ja paloitellut kasvikset 2 dl;ssa vettä kypsiksi ja soseuta .
2. Lisää soseen joukkoon kaikki mausteet ja keitä kastiketta kokoon, kunnes seos on sopivan sakeaa.
3. Tarkista tomaattikastikkeen maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita. Tölkitä mausteinen tomaattikastike kuumana steriloituihin purnukoihin tai pakasta jäähtyneenä.
4. Hyviä mausteita tomaattikastikkeelle saa myös jeerasta ja chilistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti